Första inlägget – varför insekter?

Browse By

Idén bakom denna blogg väcktes i samband med att jag var med i projektet Blogg100. Ett av de 100 inläggen var ett inlägg om det här med att äta insekter. Att insekter i många delar av världen är en viktig proteinkälla, och troligtvis kommer att bli allt viktigare även i vår del av världen.
-Man borde starta en snabbmatskedja som serverar insekter som mat, tänkte jag….

Resultatet: Bug Burger. Just nu, och kanske många många år framöver en blogg som samlar information i ämnet. Men en dag kanske ett riktigt burgarhak – insektsburgarhak.

Någon kommentar på det?

Insect food stall.JPG
Insect food stall” by User:Takoradee – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

—-

Uppdatering 24 september:
Jag har beslutat mig för att göra lite mer research innan jag drar igång bloggandet på allvar. Funderar också lite över designen och hur det hela ska utvecklas framöver. Börjar mer och mer inse att det där med en bugburger-restaurang egentligen inte ligger så långt fram i tiden.


bokenHej! Jag skriver på en bok som heter Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Vill du ha koll på när den kommer? Anmäl dig här!

2 tankar om “Första inlägget – varför insekter?”

  1. Fredrik Pettersson says:

    Oj! Själv började jag intressera mig för ämnet för ett år sedan (och har också fantiserat om burgarhak) och tänkte nyligen att man borde dra igång en blogg i ämnet… Det är säkert många fler som tänker samma tanke, vi borde dra ihop något! :-)

    1. admin says:

      Kul! Verkligen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »