Receptet på R.E.A:s larvburgare

Browse By

Igår kväll sändes programmet då en av REAs reportrar fick laga mat med insekter tillsammans med en kock och därefter bjuda tre andra reportrar på resultatet.
Kocken som var med i programmet och tagit fram de tre recepten heter Fredrik Zäll och verkar i sin blogg på Allt om mat inte helt övertygad om insekters kulinariska värde ;-)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tre recept hade han tagit fram Mjölmasktacos, Zoophoobasburgare och Friterade syrsor med sötsur sås. Alla recept har publicerats på REA:s hemsida. Tyvärr verkar de inte ligga på en sida som bevaras för eftervärlden så jag tar mig friheten att citera Fredrik Zälls recept på en larvburgare och publicera den här:

Zoophoobasburgare

Ingredienser
2 dl levande zoophoobaslarver
2 dl kikärtor
1 finhackad gul lök
citron
2 msk ströbröd
1 ägg
Salladsblad
Bifftomat
Cheddar
Hamburgerbröd
BBQ-sås
Salt & svartpeppar
Smör att steka i
Gör så här:
1. Koka larverna hastigt. Skölj i kallt vatten. Finhacka insekterna och gul lök. Stek lökhacket utan att det tar färg.

2. Mixa kikärtor, blanda med lite citron, salt och svartpeppar. Vänd ned insekterna och den gula löken. Vispa upp ägget och vänd ned ströbrödet. Låt svälla i några minuter och blanda sedan ned i smeten.

3. Forma burgare, stek hårt i smör till fin färg på båda sidorna och så att burgaren är genomstekt. Servera med en finfin BBQ-sås, salladsblad, tomat, cheddar och hamburgerbröd.

Får jaga lite zoophobaslarver och testa. På pappret verkar det godare än vad REA-reportern gav sken av ;-)

Här kan ni se inslaget >>


bokenÅrets mest spännande bok är här!
Nu går det ääääntligen att köpa boken
Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Den går att köpa i vanliga bokhandlar, hos förlaget, på Adlibris och Bokus. Läs mer om boken och köpställen här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »