Eat:em hårdsatsar på ätbara syrsor: Söker investerare och nya medarbetare

Browse By

Svenska (numera dansk-svenska) Eat:em med Martin Strid i spetsen har tydligt visat att de inte bara är energiska entoprenörer, utan också uthålliga sådana. Sedan 2016 har de, trots att matinsekter ännu inte är godkända som livsmedel i Sverige, lanserat ett antal produkter, genomfört en Kickstarter och sålt sin syrsbar i tio länder.

Martin Strid CEO på Eat:em.

Martin Strid CEO på Eat:em.

När jag i arbetet med boken Äta insekter träffade Martin Strid för snart ett år sedan, var ambitionen fortfarande att göra allt själv. Att hålla nere kostnaderna, behålla kontrollen och sakta men säkert bygga framgång. För lite över en vecka sedan trillade ett mejl ner i mejlboxen adresserat till oss som hade bidragit till deras Kickstarter: ”Hjälp oss bygga Eat:em 2.0!”.

Tanken är att skala upp och för att göra det behöver vi både mer kapital och nya personer som jobbar i företaget, förklarar Martin Strid när vi någon vecka senare fått tid till en telefonintervju.
Allt finns på plats, menar Martin. Produkter, tillverkning och distribution, men det behövs resurser för att lyfta det till nästa nivå.
– Det rör sig inte om någon jätteinvestering, fortsätter Martin. Enligt vår kalkyl krävs 2,5 miljoner kronor och vi ser gärna att det är en investerare som också bidrar med kunnande.

Pengar är nödvändigt, men för Martin är det minst lika viktigt att rekrytera bra personer som kan vara med och driva vidare företaget. I Eat:em 2.0 är tanken att Martin ska fortsätta som CEO, kompletterad av en COO, som ansvarar för försäljning, marknadsföring och PR, samt en CFO som ansvarar för ekonomin, produktion, logistik och fungerar som projektledare.

Och det nya teamet kommer att ha mycket att stå i. Planen som Bugburger har fått ta del av är ambitiös. Eat:em ska skala upp produktionen av sin proteinbar, lansera ytterligare tre smaker samt en ny produkt under 2020. Dessutom ska produkterna lanseras på den tyska marknaden.

Om någon investerare nappar kommer vi att få se mer av Eat:ems syrsbar. Dessutom tre nya smaker. (foto: Eat:em)

Om någon investerare nappar kommer vi att få se mer av Eat:ems syrsbar. Dessutom tre nya smaker. (foto: Eat:em)

Tyskland blir fokus fram till att det blir lagligt att sälja syrsor som mat i Sverige. Och enligt Martin är det svenska förbudet inget som bekymrar honom.
– Vi kommer att bli framgångsrika där det är lagligt, blir det lagligt i Sverige är det en bonus.

Är du intresserad av att jobba med Eat:em? Skicka ett mejl till Martin på nobeef@eatem.se
Intresserade investerare kan få mer information på www.bolagsplatsen.se/a/74693


Don’t miss Bugburgers newsletter!

Do you want to keep tabs on what’s happening in the edible insect business? Are you curious on the topics edible insects and insects as food? Subscribe to Bugburgers newsletter for free!

(your email address will only be used for sending you the newsletter)


bokenVärldens bästa bok om ätbara insekter?
Kan du läsa svenska? Grattis då kan du läsa:
Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Den går att köpa i vanliga bokhandlar, hos förlaget, på Adlibris och Bokus. Läs mer om boken och köpställen här!

En tanke om “Eat:em hårdsatsar på ätbara syrsor: Söker investerare och nya medarbetare”

  1. Pingback: Agro Örebro
  2. Trackback: Agro Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »