Se Nicole Kidman äta insekter!

Browse By

Att äta insekter är egentligen inte alls konstigt, men det kommer ta ett tag att övertyga de 5 miljarder människor på jorden som inte gör det att ta steget. Ett viktigt steg i normaliseringsprocessen är att kända människor, förebilder för många, visar vägen. Och den senaste tiden börjar något hända…

I februari 2017 visade gjorde Angelina Jolie reklam för en film genom att bjuda in pressen när hon och hennes barn åt insekter och spindlar. Förra veckan stod danske gourmetkrogen Noma för maten på Justin Timberlakes ”lyssningsparty” för sin nya skiva. På menyn stod lyxiga snittar där ett par hade gräshoppor och myror som ingrediens.
Och nu har Nicole Kidman visat världen att hon inte har några problem att äta insekter. Nä hon bangar inte ens för att äta dem levande i Vanity Fairs video i serien ”My hidden talent”. Förutom att äta tobaksvärmarlarver (hornworms), mjölmaskar, syrsor och friterade gräshoppor, konstaterar Nicole Kidman att det faktiskt är två miljarder människor som inte tycker det här med att äta insekter är konstigt. Go Nicole!

P.S. Ni vet väl att Salma Hayek upprepade gånger har ätit insekter i amerikansk tv. Exempelvis i Ellen Degeneres show >>>
Lite fusk dock. Salma Hayek är uppvuxen i Mexiko och har ätit insekter sedan barnsben.


Don’t miss Bugburgers newsletter!

Do you want to keep tabs on what’s happening in the edible insect business? Are you curious on the topics edible insects and insects as food? Subscribe to Bugburgers newsletter for free!

(your email address will only be used for sending you the newsletter)


bokenVärldens bästa bok om ätbara insekter?
Kan du läsa svenska? Grattis då kan du läsa:
Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Den går att köpa i vanliga bokhandlar, hos förlaget, på Adlibris och Bokus. Läs mer om boken och köpställen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »