Livin farms och 9 andra heta insektsätar-crowdfunding-projekt som pågår NU!

Browse By

Idag drog en Kickstarter-kampanj som Bugburger länge gått och väntat på igång: Livin farms hive, en snygg och smart mjölmaskodlaranläggning för ditt hem!

Ingen tid att tveka, går projektet som planterat kommer jag i november nästa år ha en sådan här på mitt skrivbord:

Livin farms

Här kan du se filmen och beskrivning av hur hela systemet fungerar >>

Livin farms är dock inte det enda företaget som jagar finansiering till ett insektsrelaterat projekt. Den senaste månaden har det varit ovanligt många Bugburger-relevanta projekt. Här är de jag har koll på:

critter_bitters

Critter Bitters:

Critter Bitters tillhör de mer originella insektsprodukterna på marknaden. Bitters används av bartenders för att ge drinkarna lite extra bett och djup. Campari kan exempelvis användas som bitters, men det finns också speciella produkter marknadsförda som just “bitters”.  Och det är precis det som Critter Bitters är, fast med skillnaden att de är tillverkade av bland annat syrsor…

Kolla in deras Kickstarter-kampanj här >> (i skrivande stund en vecka kvar).

Eat grub bar
Eat grub bar

Jovisst, ännu en protein-kaka är på väg. Och den här gången är det grabbarna på brittiska Eat Grub som tagit fram en egen bar och kickat igång en Kickstarter-kampanj. Bugburger har ett par gånger beställt insekter från Eat Grub och vet att de gör bra grejor och visst verkar mörk choklad, mango och syrsor vara en smaskig kombination.

Kolla in kampanjen (som startade idag!) här >>

Bug bites

Bug Bites:

Hade jag haft hund hade jag denna månad ha kunnat välja mellan två crowdfunding-projekt som förvandlar insekter till hundmat. Bugbites är från Kanada  och gör nyttigt hundgodis.

Kolla in här >>

Ento Bento:

Amerikanska Ento Bentos koncept är väldigt likt Bug bites: Hundgodis gjort av syrsor.
Läs mer >>

vitabug

The Edible Insect Project:

Sky Blackburn från Australien har i flera år drivit sin Edible Bug Shop, och därifrån sålt sina olika insketer under varumärket Vitabug. Med hjälp av pengar från sin Indiegogo-kampanj hoppas hon kunna börja sälja sina produkter i vanliga butiker.

Kolla in här >>

Bugs on the menu

Bugs on the menu:

Sedan något år tillbaka har ett gäng kanadensare jobbat på en dokumentär i långfilmsformat om den framtida proteinkällan insekter. De har rest världen över och intervjuat många spännande ento-prenörer. Nu samlar de in pengar för att färdigställa filmen.

Läs mer >>

 

https://www.kickstarter.com/projects/thegatewaybug/the-gateway-bug

 

The Gateway Bug

Men som du ser om du klickar på filmen ovan är det fler än en dokumentär på gång. The Gateway Bug fokuserar på de amerikanska entoprenörerna och beräknas klar nästa år.

Läs mer >>

insektspasta

Insects and you:

En fransk startup som snart, med din hjälp, tillverkar pasta gjord på insektsmjöl.
Läs mer >>

 

 

 

ecobars

Ecobars:

Jupp ännu en syrsa-bar på g! Denna gång från Australien.
Läs mer på Kickstarter >>


Don’t miss Bugburgers newsletter!

Do you want to keep tabs on what’s happening in the edible insect business? Are you curious on the topics edible insects and insects as food? Subscribe to Bugburgers newsletter for free!

(your email address will only be used for sending you the newsletter)


bokenVärldens bästa bok om ätbara insekter?
Kan du läsa svenska? Grattis då kan du läsa:
Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Den går att köpa i vanliga bokhandlar, hos förlaget, på Adlibris och Bokus. Läs mer om boken och köpställen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »