Bug Burger i media – här är klippen

Browse By

Intresset för insekter som livsmedel och intresset för att äta intresse ökar. Det märker inte minst Bugburger genom de förfrågningar som Bugburger får från journalister. På den här sidan tänkte jag samla lite av dessa klipp.
Är du intresserad av det här med att äta insekter vill ha ett föredrag eller kanske göra en intervju? Kontakta mig här >>
I vissa fall bjuder Bugburger till och med på provsmakning, allt för att sprida evangeliet ;-)

Vill du att Anders ska hålla ett föredrag? Läs mer här >>

Mars 2018:

Agfo intervjuade mig om läget för den begynnande insektsindustrin “Viktiga val väntar för insektsföretagen”  >>

Stockholm Direkt besökte mitt hem när Ola och jag arrangerade en insektsmiddag >>

Se bildspel här:

Agfo: Så ska urrk-faktorn lösas

Mitt svar enligt intervjun:

“– Det finns en normalfördelningskurva – i ena änden de som bara vill prova nya saker och i andra de som inte vill lära sig något nytt. De första testar direkt, tar bilder och lägger upp på instagram. De längst bort kommer vi aldrig vinna över. Det är gruppen i mitten som man ska få med. Ser man andra som äter insekter blir det mer normaliserat. Det krävs en normförskjutning, även om man känner en stark urk-känsla är det bara kulturellt och inte biologiskt. Men det kanske tar en generation. Sedan kan man välja olika vägar som företag, vissa är väldigt tydliga med att det är insekter, medan andra har det som mjöl i pulver.”

December 2017:

Bugburger skrev en krönika för tidskriften Svenska Måltider med förhoppningen att Livsmedelsverket nu gör som Finland. Tyvärr blev det inte så. Men läsvärd krönika i alla fall ;-)

September 2017:

Bugburger skriver debattartikel publicerad i Dagens Nyheter >>

Hemköps tidning Hemlagat uppmärksammar Bugburger:

Bugburger uppmärksammas under vinjetten “Briljant” i Situation Stockholm #241, september 2017
Läs här >>

According to the magazine Situation Stockholm Bugburger is “Brilliant”. Thank you! #eatinsects

Ett inlägg delat av Bug Burger (@bug_burger)

Maj 2017:
Insektslobbyn berättar om sina ambitioner i DI Weekend >>

Februari 2017:
Jag fick agera gästkrönikör hos Råd&Rön och en chans att sprida evangeliet:

28 oktober 2016: 
Skövde Nyheter: “Stopp för lunch på insekter”
I samband med att Bugburger skulle prata om ätbara insekter i Skövde stoppade MÖS servering av syrsburgare som skulle serveras till lunch.

26 oktober 2016:
KIT gjorde en video om ätbara insekter och citerade Bugburger:

24 oktober 2016:
Aktuell Hållbarhet: Ändrade EU-regler öppnar upp för insektsmat i Sverige
Insektslobbyisten Anders Engström kämpar för vettiga regler.

22 oktober 2016:
Skaraborgs Allehanda: Oväntade möten för Skövdes näringsliv (om Bugburgers medverkan i Skövde Business Week).

Dagens Industri: De vill ändra lagarna kring insektsmat

12 oktober 2016:
Ett väldigt pedagogiskt reportage i radioprogrammet Eftermiddag i P4 Västmanland där reportern Johan fick pröva lite insekter och fick lite insikter.
Lyssna här >>

5 september 2016:
eplusBugburger medverkade i radioprogrammet Eftermiddag i P4 Sjuhärad och pratade med Mattias Lidén över en väldigt kackig Skype-lina ;-)
Går att lyssna här >>

Augusti 2016:
Bugburger intervjuad för tidningen E+ (läs webbversion här)
“Framtiden kryper närmare”

1 augusti 2016:
Bugburger pratade med Farzad på P5 Radio Stockholm. Temat för veckan var “Framtidens mat”. Lyssna här: http://t.sr.se/2at4UzS (inslaget 63 minuter in i programmet ungefär om länk till rätt tidpunkt inte funkar.)

19 juli 2016:
Sajten Tjock plockar upp filmen om det tredje bugburger-receptet:
“Så lagar du en syrsmjölsburgare”

7 juli 2016:
Norrbottenskuriren gjorde en matig special om att äta insekter som publicerades mitt i sommaren. I samma veva gjorde de en intervju med Bugburger. Läs här (och kolla in filmen de gjorde när de lagade mat!) >>

 

Från tidningen Journalisten. Brukar normalt inte posera med syrsa i munnen...

Från tidningen Journalisten. Brukar normalt inte posera med syrsa i munnen…

3 juni 2016:
Fredagsintervjun i Svenska Måltider:
”Kokta mjölmaskar är jättegoda, speciellt om de matats med mango”

 

Februari 2016:
Tidningen Journalisten gör en grej om “Min passion”.  Finns inte på nätet.

15 februari 2016:
DI Weekend gjorde ett riktigt intressant om framtidens mat >>
De kom också hem till mig och jag bjöd dem på en Bug Burger (läs receptet här) >>
DI spelade också in en film >>

19 september 2015:
Dagens Nyheter plockar upp artikeln som Stockholm Direkt skrev nedan, skriver en egen artikel och hävdar:
Hamburgare på mjölmask – ny mattrend

16 september 2015:
Allt om burgare skriver om Bugburger:
“Du blir chockad när du ser vad burgaren är gjord av”

15 september 2015:
Nyheter24 körde en clickbait-variant av artikeln nedan
“Du kan aldrig gissa vad den här hamburgaren är gjord av”

10 september 2015:
Först ut att uppmärksamma Bugburger var lokaltidningen Stockholm Direkt:
“Burgare gjord på maskar – nästa trend i Bagis?”

 


bokenHej! Jag skriver på en bok som heter Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Vill du ha koll på när den kommer? Anmäl dig här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.

Translate »