Världens godaste insekter – se dokumentären gratis fram till 2020

Browse By

Ni kanske såg filmen Bugs (eller Äta myror som den hette på svenska) när den gick på SVT för ett tag sedan. I filmen (recenserad av Bugburger här) får vi följa kockarna/matforskarna Josh Evans och Ben Reade från Nordic Food Lab när de åker jorden runt för att utforska ätbara insekter. Projektet ledde dock inte bara till en film. I våras kom praktverket ”On eating insects: Essays, stories and recipes”, en bok som till hälften är en avancerad kokbok och till hälften en samling essäer och  skildringar från deras resor. De har också dokumenterat sin resa i några avsnitt av Nordic Food Labs podcast. Men mest lättillgängliga är nog programserien ”Världens godaste insekter” som Utbildningsradion/Kunskapskanalen har haft den goda smaken att köpa in. Det rör sig om 8 avsnitt á 30 minuter där varje avsnitt fokuserar på ett lands ätbara insekter: Australien, Mexiko, Kenya, Uganda, Peru, Japan, Italien och Nederländerna. Ja vi får i programmet om Italien även en glimt av danska ätbara insekter.
Du som har sett filmen kommer att känna igen en del, men här får man betydligt mer information och mer sammanhang. Det är inte heller riktigt samma fokus på Josh Evans och Ben Reade. Även filmaren Andreas Johnsen och Nordic Food Labs kock Roberto Flore, samt en del andra guider och tolkar får mer utrymme.
Alla avsnitten finns här: http://urplay.se/serie/200661-varldens-godaste-insekter
och enligt copyrightinfon ska de ligga tillgängliga fram till 31 januari 2020! Så du har god tid på dig att kolla igenom avsnitten.
Orkar du bara se ett par avsnitt tycker jag du ska prioritera dessa…
1. Mexiko
2. Uganda
3. Japan
4. Peru

Tillhör du de absoluta nördarna och inte får nog efter att ha sett alla avsnitt skaffar du boken. Här en liten bild av hur den ser ut.

335 sidor kunskap och recept med fantastiska bilder i en bok i coffetable-book-format. On eating insects.

335 sidor kunskap och recept med fantastiska bilder i en bok i coffetable-book-format. On eating insects.

 


Don’t miss Bugburgers newsletter!

Do you want to keep tabs on what’s happening in the edible insect business? Are you curious on the topics edible insects and insects as food? Subscribe to Bugburgers newsletter for free!

(your email address will only be used for sending you the newsletter)


bokenVärldens bästa bok om ätbara insekter?
Kan du läsa svenska? Grattis då kan du läsa:
Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Den går att köpa i vanliga bokhandlar, hos förlaget, på Adlibris och Bokus. Läs mer om boken och köpställen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »