Bugburger skriver insektshistoria – Sveriges första riktiga bok om att äta insekter

Browse By

Idag är det den 23 oktober, och World Edible Insect Day. För ett år sedan firade Bugburger den med att berätta om läget i Sverige ”Sweden: The most anti-edible-insect country in Europe?”. Året dessförinnan med att göra en lista över alla företag och organisationer i världen som jobbar med ätabara insekter. I år kan jag konstatera att tongångarna från Livsmedelsverket är betydligt mer positiva och kanske, kanske kan vi få se ett beslut innan årsskiftet som gör det möjligt att sälja och servera ätbara insekter här i Sverige 2018.

I år firar jag därför World Edible Insect Day med att skriva på ett kontrakt med Pug förlag för en bok om att äta insekter. Satsningen är ambitiös… se det som en insektsätarbibel som ger dig såväl förståelse för varför man ska äta insekter, förståelse för varför vi kommer att insekter samt verktygen för dig som vill vara en föregångare och äta insekter redan idag!

 


Don’t miss Bugburgers newsletter!

Do you want to keep tabs on what’s happening in the edible insect business? Are you curious on the topics edible insects and insects as food? Subscribe to Bugburgers newsletter for free!

(your email address will only be used for sending you the newsletter)


bokenVärldens bästa bok om ätbara insekter?
Kan du läsa svenska? Grattis då kan du läsa:
Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Den går att köpa i vanliga bokhandlar, hos förlaget, på Adlibris och Bokus. Läs mer om boken och köpställen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »