Eat:em – så funkar det att sälja insekter från Danmark

Browse By

Senast Bugburger skrev om svenske insektssnacks-tillverkaren Eat:em var i september förra året. Då hade de precis skickat ut test-exemplar av sina kommande proteinsnacks: “Crics”. Det har hänt en hel del sedan dess. Bugburger kontaktade Martin Strid som gärna svarade på lite frågor.

Martin, vad har hänt sedan sist?
– Sedan september förra året har vi, tillsammans med testpiloter testat fyra smaker av Crics. Vi har flyttat verksamheten till Danmark eftersom de där anser att insekter är mänsklig föda. Vi har utvecklat och lanserat Crics utan choklad eftersom vi fått förfrågan om att göra det (vi jobbar väldigt nära de som tycker om våra produkter).

Ni har alltså börjat sälja snacksen från Danmark. Hur funkar det?
– All försäljning sker från eatem IVS som är ett danskt företag baserat i Köpenhamn. Vi säljer genom vår danska webbshop och är i processen att sälja in våra produkter till danska grossister med målet att sälja i danska butiker.

De chokladöverdragna snacksen har nu fått sällskap av "Crics Naked" "Mer syrsor, mer protein och mindre socker."

De chokladöverdragna snacksen har nu fått sällskap av “Crics Naked” “Mer syrsor, mer protein och mindre socker.” (foto: eat:em)

Hur är responsen? Går försäljningen bra?
– All respons är bra i den mån att den tar oss framåt, det är en grundprincip för oss. Lansera, lyssna, förbättra i en oändlig loop. Vi har många som tycker om våra produkter och många som efterfrågar fler och andra produkter. Vi jobbar just nu på att möta dessa önskemål.

Såg att ni skickade ut nya batchar med snacks och sökte nya testpersoner. Berätta mer om vad ni testar och hur ni tänker när ni väljer ut provsmakare?
-Vi testar olika parametrar, denna gång frågade vi om träningsvanor och valde ut de som tränade med en viss frekvens. Detta gör vi för att se om det finns ett samband mellan träningsvanor och proteinsnackspreferenser. Engagemanget från de som testar har varit stort och för mig känns det som att vi jobbar tillsamman, för varandra snarare än för profits här och bra produkter där.

Hur ser du på verksamheten framöver? Vad är de stora utmaningarna?
-Vi fokuserar på att ta fram hållbara och goda proteinprodukter. Det här året skall vi ta fram fler produkter, det viktigaste är att de är goda, nyttiga och hållbara. Vi vill vara oberoende av vinstkrav och undvika stressande räntor, därför har vi inte tagit in någon investering. Det hela bygger på att vi klarar av att jobba utan lön. Det är nog den viktigaste faktorn för att vi ska kunna fortsätta och därmed den största utmaningen för oss. Förhoppningsvis skall det gå bra i ett par år till.

Lycka till önskar Bugburger! Och köp Crics här >>


bokenÅrets mest spännande bok är här!
Nu går det ääääntligen att köpa boken
Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Den går att köpa i vanliga bokhandlar, hos förlaget, på Adlibris och Bokus. Läs mer om boken och köpställen här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »