R.E.A: Testar att äta insekter – är barn mer insektsvänliga än vuxna?

Browse By

v_ater_syrsor

Igår åt jag och min sjuåriga dotter Vanna insektssnacks. Det vill säga torkade och smaksatta syrsor och larver. Min dotter tvekade inte en sekund utan stoppade in både larver och syrsor i munnen. Jättegoda, tyckte hon om syrsorna. Väldigt starkt tyckte hon om larverna som var ganska välkryddade.

-Kanske alla barn har en så här avslappnad, oförstörd inställning till att äta insekter, tänkte jag. Men kom på lite andra tankar när min fyraåring visade sig betydligt mer skeptisk. Men det kanske å andra sidan tillhör åldern.

Imorgon kväll får vi se några unga reportrar från barnprogrammet R.E.A. testa hur det är att äta insekter (bland annat verkar de äta en “bugburger” ;-)
Det ska bli intressant att kolla in. En förhandstitt på programmet fick vi i kvällens Lilla Aktuellt där reportern Hamze intervjuas och vi får se några klipp. Hamza verkar lite skeptisk. Se här >>

lillaaktuellt

Insekter  som föda verkar onekligen i ropet och det är lite intressant att såväl säsongspremiären av R.E.A. och säsongspremiären av Kobra som sändes häromveckan handlade om att äta insekter.  Insektsätande är på ropet, men inte en fluga…  dagens reportage och dokumentärer görs fortfarande med en pikant liten “oj-vad-galet” tvist, men med tiden kommer det normaliseras. Och kanske blir det dagens barn som blir de första att tycka att insekter i maten är hur självklart som helst?


Don’t miss Bugburgers newsletter!

Do you want to keep tabs on what’s happening in the edible insect business? Are you curious on the topics edible insects and insects as food? Subscribe to Bugburgers newsletter for free!

(your email address will only be used for sending you the newsletter)


bokenVärldens bästa bok om ätbara insekter?
Kan du läsa svenska? Grattis då kan du läsa:
Äta insekter: Entomaten och det stora proteinskiftet. Den går att köpa i vanliga bokhandlar, hos förlaget, på Adlibris och Bokus. Läs mer om boken och köpställen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »